Stek köttet i en stor gryta med olja så att de får färg runt om, låt sedan vila på en tallrik. För att få fin färg på allt kött, stek i omgångar.
Fortsätt med att steka tärnat sidfläsk gyllene i samma gryta. Lyft ur sidfläsket och låt vila med köttet.
Tillsätt skalad och skivad morot och lök och stek grönsakerna i ca 6 minuter tills löken har mjuknat. Rör ner finhackad vitlök, och lägg sedan tillbaka kött och sidfläsk i den stora grytan. Tillsätt mjölet och blanda väl.
Låt steka i ca 4 minuter, rör om då och då.
Häll i vinet, köttbuljong och lagerblad, tillsätt tomatpurén rör om. Krydda med havssalt och svartpeppar. Låt sedan grytan sjuda på spisen med lock i ca 3 timmar eller i ugnen med lock i ca 3 timmar på 150 grader. Maten ska lagas långsamt tills vätskan har reducerats till hälften och köttet är otroligt mört när du tar i det med en gaffel.
Cirka 20 minuter före servering, stek pärllök och svamp i en stekpanna över en medelhög värme i cirka 6 minuter tills de är mjuka. Lägg dem i grytan 10 minuter före slutet av koktiden. Toppa med hackad persilja innan servering
Potatismos
Koka och häll av potatisen, tillsätt mjölken och låt den koka upp först i kastrullen innan du tillsätter smör.
Krossa potatisen med en elvisp och vispa sedan moset till önskad konsistens. Smaka av med salt.