Huevos rancheros med valfri hetta

monica eisenman

Huevos rancheros med valfri hetta

14 ingredienser

I detta recept kan man välja ens favoritchili beroende på vilken hetta man vill ha! /Monika Eisenman

Monika Eisenmans heta brunch
Jalapeño Poppers
Guacamole

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 röd paprika, finhackad
  • 0,5 grön paprika, finhackad
  • 1 förp krossade tomater
  • ca 1 tsk strösocker
  • 1 chilifrukt, urkärnad finhackad
  • 2 tsk färsk koriander, finhackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 8 ägg
  • 4 tortillabröd
  • matolja, till stekning
  • färsk koriander, till garnering

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna.
  2. Fräs lök och vitlök i några minuter.
  3. Tillsätt paprika och fräs i ytterligare någon minut.
  4. Blanda ner tomater och socker.
  5. Tillsätt chili efter smak – börja med lite grann och tillsätt sedan lite till om mer hetta önskas.
  6. Låt småsjuda i ca 20 minuter.
  7. Värm olja i en stekpanna.
  8. Stek tortillabröden på båda sidor så att de blir gyllenbruna.
  9. Lägg i de sedan i ugnen på låg värme för att hålla de varma.
  10. Värm ytterligare lite olja i stekpannan.
  11. Stek äggen tills gulan börjar att stelna lite.

Vid servering

  1. Lägg upp en tortillabröd på en tallrik.
  2. Lägg på 2 ägg.
  3. Lägg några skedar av tomatröra mellan äggen.
  4. Garnera med färsk koriander.
  5. Gör likadant med resten. Servera direkt.

Dryck till brunchen: Virgin Mary