Mozzarellasnittar med bakad tomat och basilikaströssel

Mozzarellasnittar med bakad tomat och basilikaströssel

9 ingredienser

25 min

Dessa delikata snittar med italienska smaker funkar till alla festliga tillfällen året om. Sprödbakade kex med havssalt, mozzarella, bakade tomater och ett hemmagjort basilikaströssel - mums!

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex
Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Göteborgs Utvalda Havssaltade kex

Ett sprödbakat kex med en mjuk ton av olivolja och en distinkt sälta från grovkornigt havssalt.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 förp Göteborgs Utvalda Havssaltade
  • 1 buffelmozzarella
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka basilika, hackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Baka i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna något.
  3. Finhacka basilika och blanda med havssalt och svartpeppar i en skål.
  4. Lägg upp kexen på ett fat eller en bricka. Montera snittarna med mozzarella, ugnsbakade tomater och sen basilikaströsslet. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Göteborgs utvalda Snittar med ärtpesto och sparris

Fler tips!

Här hittar du mer inspiration och härliga recept från Göteborgs utvalda!

Läs mer