Chili con carne LCHF

Chili con carne LCHF
Foto: Hans Desser

Chili con carne LCHF

14 ingredienser

30 min

Chili con carne är snabblagat och gott till middag! Recept ur kokboken Näringsrik & naturlig LCHF.

Läs mer om boken

Näringsrik & naturlig LCHF

Ingredienser

portioner
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g nötfärs
  • 3 msk smör
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 burkar hela konserverade tomater
  • 1 msk limesaft
  • salt
  • peppar
  • grönsallad
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Kärna ur chilifrukten och hacka den.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Bryn köttfärs i omgångar i smör.
  4. Lägg över i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter.
  5. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare en stund.
  6. Tillsätt de torkade kryddorna och fräs under omrörning.
  7. Lägg över lök- och kryddblandningen i köttgrytan.
  8. Mixa de hela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med lime.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med sallad, crème fraiche och smulad eller tärnad fetaost.