Laxkuber med sesamfrön och senapssås

Laxkuber med sesamfrön och senapssås
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Laxkuber med sesamfrön och senapssås

7 ingredienser

Niclas Wahlgren gör en av sina laxfavoriter. Här hittar du Maries Laxtartar med avokadosalsa och här finns Niclas Futomaki med kallrökt lax.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé (gärna Salma lax)
  • sesamfrön
  • salt
  • peppar

Senapssås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap (rågad msk)
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

  1. Salta och peppra lätt på båda sidorna av filén. Stek i het panna. Låt laxen endast dansa i den heta pannan, ca 30 sekunder per sida, lite beroende på laxens tjocklek. Laxen ska vara rå i mitten.
  2. Låt vila på skärbänk. Skär sedan i kuber och rulla i sesamfrö.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  4. Serveras gärna med en ren grönsallad toppad med exempelvis räkor.