Laxtartar med avokadosalsa

Laxtartar med avokadosalsa
Foto: TV4
Niclas Wahlgren
Niclas Wahlgren

Laxtartar med avokadosalsa

16 ingredienser

I Förkväll lagade Niclas Wahlgren sin variant på lax, här är Maries något hälsosammare laxrätt.

Här hittar du Niclas Laxkuber med sesamfrön och senapssås och Futomaki med kallrökt lax.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rå lax, (gärna Salma eller tinad laxfilé)
  • 200 g tonfisk (och/eller skalade räkor)
  • 2 kallrökt lax [ca 50 g]
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 1 msk färsk koriander, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 1 förp jungfrusallad (påse)
  • 1 nori

Salsa

  • 1 avokado
  • 1 tomat, skållad skalad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 msk citron, saft, pressad (eller lime)
  • 1 msk lätt crème fraiche
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka räkorna och/eller fisken smått. Blanda med senap och kryddor.
  2. Forma 4 eller 8 små puckar. Klipp ev. noribladet i 4/8 remsor, lika breda som puckarna är höga och vira runt. Garnera med korianderblad. Lägg puckarna på en bädd av salladsblad.
  3. Skär avokado och tomat i små tärningar och blanda med chili, pressad lime/citron och crème fraiche. Smaka av med lite flingsalt.