Skagenrulle med löjrom

Skagenrulle med löjrom
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Skagenrulle med löjrom

7 ingredienser

En smakfull förrätt garnerad med sallad och dillkvist.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp petit choux mix
  • 500 g skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • citronpeppar
  • 2 dl löjrom
  • 2 knippen dill, till garnering
  • 0,5 sallad, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda en tunn platta av petit-chouxmixen: Följ anvisningarna på förpackningen. Bred ut mixen tunt på en plåt med bakplåtspapper, cirka 30x50 centimeter, och grädda i varm ugn tills plattan fått vacker färg. Låt svalna och ta bort bakplåtspappret.
  2. Grovhacka räkorna till skagenröran, lägg i en skål och blanda med majonnäsen och lite citronpeppar. Bred ut massan på petit-chouxbottnen och rulla ihop den som en rulltårta. Slå in rullen i plastfilm och förvara den i kylen tills den ska användas.
  3. Skär upp rullen i cirka 4 centimeter stora bitar och placera dem på ett fat med en bädd av strimlad sallad. Lägg en sked löjrom på toppen av varje rulle och garnera med dillkvistar.