Det här är ett kul och somrigt sätt att slänga ihop något snabbt och fräscht till drinken ute i trädgården. Jag lovar, du kommer att ”impa” på de flesta! /Tina
300 g pinfärsk fiskfilé i hel bit (t ex lax, hälleflundra eller torsk)
1 ask ärtskott (eller dill)
1 kruka blomkrasse, gärna extra örtblommor till garnering (eller annan ört)
1 liten burk inlagd japansk ingefära (gari)
Sesamvinägrett
1 msk rostade sesamfrön
1 msk japansk tamarisoja
1 msk vitvinsvinäger (eller citronjuice)
0,5 msk honung, flytande
1 msk neutral rapsolja
Gör så här
Skär fisken i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-))
Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela örter på fisken och klipp över krassen.
Blanda vinägretten, gärna i en burk med tätt lock och skaka runt dressingen…
Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på fisken. Ringla över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor. Servera som en fräsch plock-/lunchrätt.