Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens.
Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar.
DAG 2
Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt.
Häll upp 600 gram mjöl på ett bakbord. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet).
Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter.
Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar.
Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord.
Dela degen i baguetteform eller frallform med hjälp av en smal pinne. Snitta.