Pain d'épices

Pain d'épices
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Pain d'épices

14 ingredienser

Sébastien Boudets recept på Pain d'épices, ett klassikt franskt kryddbröd som är en blandning mellan ett bröd och en kaka.

Testa att sticka i en vass liten kniv innan du tar ut kakan från ugnen för att vara säker på att den är klar. Tänk på att alla ugnar är olika.

Ingredienser

  • 1 citron, zest från
  • 1 apelsin, zest från
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk kummin
  • 1 ingefära, liten bit
  • 1 kanelstång
  • 0,5 muskot
  • 204 g grädde
  • 450 g kastanjehonung
  • 6 ägg
  • 40 g mörkt muscovadosocker
  • 300 g stenmalet rågmjöl
  • 150 g stenmalet vetemjöl
  • 20 g bakpulver

Gör så här

  1. Krossa alla kryddor i en mortel och värm upp kryddblandningen tillsammans med grädden, kastanjehonungen och zesten från citronen och apelsinen till 50 grader i en kastrull på låg värme. Rör kontinuerligt.
  2. Vispa ägg och socker tillsammans lite fluffigt.
  3. Sikta rågmjöl, bakpulver och vetemjöl över ett bakplåtspapper för att få bort klumpar.
  4. Sila den kryddade grädden över ägg- och sockerblandningen och blanda.
  5. Häll över mjölblandningen och rör med en slickepot tills smeten är slät.
  6. Häll smeten i en avlång kakform klädd med bakplåtspapper.
  7. Baka på 220 grader de första 20 minuterna och sänk sedan ugnen till 175 grader och baka ytterligare 45 minuter.