Sébastien Boudets lingonbröd

Surdegsbröd med lingon och havssalt.
Foto: TV4
Sébastien Boudet
Sébastien Boudet

Sébastien Boudets lingonbröd

9 ingredienser

60 min

Den franske bagaren Sébastien Boudets surdegsbröd med lingon och havssalt.

Här hittar du recept på surdeg!

Ingredienser

Sébastien Boudets lingonbröd

  • 375 g rågkärnor, krossade
  • 2,5 dl vatten, kokande
  • 1 l mjölk (ekologisk)
  • 500 g rågmjöl, stenmalt
  • 1000 g vetemjöl, utan tillsatser
  • 300-500 g surdeg
  • 500 g hela lingon
  • 75 g havssalt
  • 100 g muscovadosocker

Gör så här

Sébastien Boudets lingonbröd

  1. Koka upp vattnet och skålla de krossade rågkärnorna i en stor skål.
  2. Häll över resten av ingredienserna och blanda lite. Låt degen vila under en fuktig duk i 1 timma.
  3. Knåda lite och forma 2 bröd. Låt dem jäsa i en låda i kylskåpen 24-36 timmar eller 6-8 timmar i rumstemperatur under en fuktig duk.
  4. Baka bröden på 220 °C i 45-50 minuter.