Nypressad äppelmust

koket.se
Nypressad äppelmust
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Nypressad äppelmust

1 ingredienser

1 h

Inget slår nypressad, ren äppelmust utan några tillsatser!
5 kg äpplen ger cirka 3 liter ren äppelmust. Vill du ha en mer hållbar must behöver du pastörisera musten, dvs värm upp den i kastrull till minst 77 grader - och låt svalna innan du häller upp den på steriliserade flaskor.

Ljuvlig äppelpizza
Ljuvlig äppelpizza

Ljuvlig äppelpizza

Den här superenkla efterrätten med få ingredienser lämnar ingen oberörd!

Läs mer

Skörda äpplen - så gör du
Så skördar du dina äpplen ny

Skörda äpplen - så gör du

Hur skördar man sina äppelträd - och hur tar man bästa hand om alla äpplen?

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner liter
  • 5 kg äpple, valfri sort

Gör så här

  1. Rengör äpplena.
  2. Krossa äpplena i en fruktkross, finhacka dem eller riv dem grovt på ett rivjärn.
  3. Ta hjälp av en fruktpress, lägg i äpplehacket och pressa sedan fram juicen.
  4. Häll upp i steriliserade flaskor.