Omvänd toast skagen med kräftor

omvänd toast skagen
Foto: TV4
Gabriel Jonsson SMK 2019
Gabriel Jonsson SMK 2019

Omvänd toast skagen med kräftor

12 ingredienser

30 m

Det här är en variant på en klassisk toast skagen. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i den klassiska versionen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen. /Gabriel

Recept ur boken Från skog till bord, Bonnier fakta

_
_

Ingredienser

portioner

skagenröra

  • 200 g kräftstjärt
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 kruka dill, finhackad
  • salt
  • peppar, nymalen

krutonger

  • 4 skivor formfranska (eller surdegsbröd)
  • 1 msk citron, saft
  • olivolja, till stekning

tillbehör

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 dl forellrom
  • 3 dillkvistar

Gör så här

  1. Banda samtliga ingredienser till Skagenröran och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i centimeterstora kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bröd- krutongerna i oljan tills de fått fin färg och är frasiga. Tillsätt citronsaften och slunga runt krutongerna tills citronsaften dunstat.
  3. Servera genom att bottna med Skagenröran och toppa med bröd, rödlök, forellrom och dill.