One pot pasta är både gott och snabblagat. Salsiccian ger en mustig smak åt rätten. Under tiden pastan blir klar fixar du en fräsch sallad med spetskål och apelsin.
Hacka den gula löken och riv eller pressa vitlöken. Skala och riv morötter och rotselleri grovt på ett rivjärn eller använd en matberedare. Fräs all lök i en stor gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Tillsätt morötterna och rotsellerin och låt det fräsa med i någon minut.
Skär en skåra i salsiccian och ta ur innehållet. Tillsätt det i små bitar till grytan och låt det fräsa med. Rör ner krossade tomater, basilika, vatten, vispgrädde, buljongtärning, salt och penne eller spagetti. Låt grytan koka utan lock i 12-15 minuter, rör då och då i botten så att den inte bränner vid.
Stek pumpafrön och solrosfrön i rapsolja i en stekpanna, stek så att de får lite färg. Strö fröna ovanpå pastan.
Skär spetskålen i tunna strimlor och lägg den i en skål. Skär apelsinen i hinnfria klyftor som du sedan skär i bitar. Tillsätt apelsinbitar och bladpersilja till vitkålen. Salta och ringla över lite olja. Servera one pot pastan med spetskålssalladen