Koka vatten, vitvinsvinäger, lök, vitlök och estragon i ca 5 minuter. Sila och låt svalna.
Vispa äggulorna och estragonreduktionen till ett vitt luftigt skum över vattenbad.
Tillsätt smöret (ta inte med bottensatsen, då blir det för salt) i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Ugnsrostad potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och dela potatisen. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills potatisen har fått fin färg och blivit mjuk. Strö över flingsalt när potatisen är färdig.
Oxfilé
Sätt ugnen på 120 grader.
Ta fram oxfilén ur kylen ca 1 h innan den ska tillagas. Torka av oxfilén med hushållspapper.
Värm upp din stekpanna med smör och lägg i oxfilén. Lägg i rosmarin och vitlöksklyftor. Stek oxfilén på hög värme, tills den har fått fin färg runtom. Salta och peppra efter smak.
Lägg oxfilén i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills den har en innertemperatur på mellan 50 och 60 grader. Låt köttet sedan vila i folie en stund innan du skivar upp det.
Haricots verts
Stek haricots vert i olivolja tills de fått lite färg. Smaka av med flingsalt.
Servera gärna allt fint tillsammans i din stekpanna. Smaklig måltid!