Pannacotta med hallonspegel och vit choklad

Pannacotta med hallonspegel och vit choklad
Foto: TV4

Pannacotta med hallonspegel och vit choklad

Av: Viktoria och Gabriel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 m + 3 h

Klassisk pannacotta serverad på en hallonspegel och garnerad med vit choklad. En Italiensk efterrätt som alltid går hem!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker

Hallonsås

  • 4 dl frysta hallon
  • 4 msk florsocker

Garnering

  • vit bakchoklad, riven

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med kniven. Lägg stång och frön i en kastrull med grädde och socker. Koka upp. Dra av från plattan.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den heta grädden. Plocka upp vaniljstången och häll upp gräddblandningen i fyra fina serveringsglas.
  4. Låt svalna och sedan stelna i kylen i minst 3 timmar.

Hallonsås

  1. Tina hallonen ihop med florsockret i en skål. Passera sedan genom en finmaskig sil, och smaka eventuellt av med mer socker.
  2. Toppa pannacottan med hallonsåsen och riv därefter över vit choklad.