Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Pannacotta
100 g vit bakchoklad
0,75 dl Dansukker Gelésocker Multi
4 dl vispgrädde
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Italiensk maräng
0,5 dl vatten
2,25 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 äggvitor
Garnering
100 g hallon
1 kruka färsk citronmeliss
Gör så här
Pannacotta
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Blanda samman gelésocker, vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull. Låt koka i 1 minut.
Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills smeten är slät.
Häll upp i 4 glas och ställ in i kylskåpet cirka 1 timme. När pannacottan har stelnat kan du börja med marängen.
Italiensk maräng
Knäck äggen på mitten och separera äggula och äggvita. Släng äggulan (eller spara till något annat recept!) och häll äggvitan i en bunke.
Koka upp vatten och strösocker till 120 grader, när den når cirka 110 grader kan du vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut på pannacottan. Bränn av toppen med en gasbrännare. (Går inte all maräng åt, så går det utmärkt att frysa marängen till ett senare tillfälle).