Pannbiffar med ugnsbakad spetskål, brynt smör och lingon

Från Sverige Pannbiffar med ugnsbakad spetskål, brynt smör och lingon
Foto: Köket.se

Pannbiffar med ugnsbakad spetskål, brynt smör och lingon

14 ingredienser

45 min

Klassisk husmanskost på fina råvaror från Sverige, kan det bli bättre? Saftiga pannbiffar serveras med ugnsbakad spetskål, brynt smör och lingon - ljuvligt gott!

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad spetskål

  • 1 spetskål (Från Sverige)
  • 25 g smör (Från Sverige)
  • salt

Pannbiffar

  • 500 g blandfärs (Från Sverige)
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk (Från Sverige)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 gul lök (Från Sverige)
  • 1 ägg (Från Sverige)
  • svartpeppar
  • smör, till stekning (Från Sverige)

Servering

  • 100 g smör (Från Sverige)
  • 2 dl frysta lingon (Från Sverige)
  • 1 kruka färsk persilja (Från Sverige)

Gör så här

Ugnsbakad spetskål

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela spetskålen i 4 klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Hyvla över lite smör och krydda med salt.
  3. Tillaga kålen i ugnen i ca 30 minuter, tills spetskålen har fått färg och blivit mjuk.

Pannbiffar

  1. Finhacka löken och fräs mjuk och glansig i smör.
  2. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla.
  3. Blanda färsen med salt, lök, ägg, ströbrödsblandning och peppar. Blanda ordentligt!
  4. Forma färsen till fina pannbiffar och stek i lite smör tills de är precis genomstekta, ca 5 minuter på varje sida.

Brynt smör

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme medan du vispar. Smöret är klart när det fått en gyllene färg och doftar nötigt.

Servering

  1. Lägg upp spetskålen och köttfärsbiffarna på en tallrik och servera med tinade lingon, det brynta smöret och några blad persilja.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Svenskmärkning köttbullar i panna

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer