Pasta med rå tomatsås

POPULÄRT
koket.se
Pasta med rå tomatsås
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med rå tomatsås

11 ingredienser

Enkel matlagning där tomatsåsen görs på färska tomater som mosas ihop med färsk vitlök, basilika och mejram, allt utan att koka! Gör den gärna på sommaren när tomaterna smakar som mest, då kommer de verkligen till sin fulla rätt. Tips! Färsk vitlök är mildare i smaken, använder du torkade så räcker det med 1-2 klyftor.

Inred köket - så hittar du din stil!
Sponsrat
Epoq grönt kök ny

Inred köket - så hittar du din stil!

Epoq ger dig 7 olika stilar med tips och trix hur du inreder köket!

Läs mer

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 500 g linguine
  • 1 kg tomat, gärna i olika färger
  • 1 färsk vitlök
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk agavesirap (alt honung)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk mejram
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 baguette

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  3. Skär tomaterna i bitar. Lägg dem i en stor skål tillsammans med vitlöken.
  4. Häll på olivolja, agave och salt.
  5. Krama tomaterna med händerna så de mosas lätt. Rör runt, såsen som bildas i botten kommer bli magisk.
  6. Häll på den heta pastan och rör runt så att allt blandas ordentligt.
  7. Finhacka mejram och basilika. Blanda ner örterna i tomatsåsen. Smaksätt såsen med en nypa chiliflakes.
  8. Toppa med olivolja och servera med brödet!