Pasta med svartkål och mandel

koket.se
Pasta med svartkål och mandel
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta med svartkål och mandel

10 ingredienser

20 min

Vegopasta med vitlök och svartkål som trots få ingredienser och liten insats smakar fantastiskt gott. Pastan låter du koka klart i kålen, det gör att pastan får massor av god smak.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (t ex strozzapreti)
  • 300 g svartkål
  • 3 klyftor vitlök
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk sötmandel, rostade och hackade
  • 1 citron
  • salt
  • peppar

Till servering

  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten och låt den koka ca 3 minuter kortare än vad som står på förpackningen.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt och stek den försiktigt i olivolja.
  3. Hacka svartkålen mycket fint och stek tillsammans med chili och vitlök. Salta.
  4. Häll av pastan och spara ca 2 dl av pastavattnet.
  5. Häll pastan i samma stekpanna som kålen och lite av pastavattnet, låt det koka ihop tills pastan är klar.
  6. Lägg upp pastan på ett stort fat och riv över parmesan och citronskal. Strö över hackade mandlar.

Glöm inte att matsortera skal från vitlök och rester från citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din pasta. /Köket-redaktionen