Pilgrimsmussla "marshmallow"

Pilgrimsmussla "marshmallow"
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Pilgrimsmussla "marshmallow"

Av: Paul Svensson

Från: Paul grillar

13 ingredienser

De här pilgrimsmusslorna grillas och ser ut nästan precis som marshmallows, därav namnet. I övrigt har de inget med godis att göra – förutom att de är så goda förstås. De funkar fantastiskt bra som mingelsnacks eller förrätt, men det är inga problem att äta sig mätt på dem heller om det bara finns tillräckligt många. /Paul

Avlägsna den lilla muskeln på musselsidan innan du trär upp dem på genomblöta träspett. Och grilla inte för länge för då blir det studsbollar av dem!

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Ingredienser

portioner

pilgrimsmusslor

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Avokadocrème

  • 2 avokador
  • 1 limefrukt, saften
  • 0,5 klyfta vitlök
  • tabasco
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Till servering

  • 2 tunna skivor levainbröd eller surdegsbröd
  • gräslök, finskuren

Gör så här

  1. Salta pilgrimsmusslorna lätt och lat dem dra i 15 minuter på ett papper.
  2. Marinera dem sedan i limeskal, chili och svartpeppar i ca 15 minuter.
  3. Trä upp musslorna på blötlagda grova träspett eller stålspett.
  4. Grilla som marshmallows over glöden – utan galler – i ca 5 minuter.
  5. Dela och kärna ur avokadorna.
  6. Grop ur köttet och vispa det med limesaft och riven vitlök.
  7. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.
  8. Grilla brödet och skär det i mindre bitar.
  9. Servera brödet med avokadocrèmen och en pilgrimsmussla.
  10. Strö över gräslok.
  11. Servera brödet med avokadocrèmen och en pilgrimsmussla.
  12. Strö över gräslok.