Salsa med gravad lax och koriander

Salsa med gravad lax och koriander
Foto: Susanne Hallmann

Salsa med gravad lax och koriander

Av: Paula Ahlsén Söder

Från: Lax – från vardag till lyx

11 ingredienser

Frisk salsa på finhackade tomater, avokado, rödlök och chili smaksatt med lime, vitlök och färsk koriander. Servera till gravad lax. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Färdigt på: 25 minuter + tid i kylen

Rostat bröd är gott som tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 400 g gravad lax
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt, urkärnad, (mellanhet, alt 0,5 tsk chiliflakes)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka tomater, avokado, rödlök och chili.
  2. Blanda hacket med pressad vitlök.
  3. Pressa över saft från lime.
  4. Strimla koriander och blanda i tillsammans med oljan, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Fördela salsa på assietter och ställ kallt före servering.
  6. Skär gravlax i små bitar och lägg dem ovanpå.