Fisk- och skaldjurscocktail

Fisk- och skaldjurscocktail
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Fisk- och skaldjurscocktail

14 ingredienser

35 min

En annorlunda liten cocktail som är snygg att servera i höga glas.

Ingredienser

portioner
  • 50 g skalade räkor
  • 50 g lax (rå)
  • 0,5 hummer, kokt
  • 1 röd kvisttomat
  • 1 gul kvisttomat
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 grapefrukt
  • 1 limefrukt
  • 1 apelsin
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 avokado

Gör så här

  1. Skär ner fisken och skaldjuren i halvcentimeter stora bitar och ställ kallt.
  2. Skär av skalet på apelsinen och grapefrukten och skär ut fileérna. Dela den i mindre bitar, pressa ur saften och blanda samman med fisken och skaldjuren.
  3. Blanchera tomaterna, det vill säga ge dem ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten. Ta bort skin och kärnor, tärna ner den och blanda den med skaldjuren.
  4. Skär ner löken i ringar, fin hacka vitlöken och strimla koriandern. Blanda med fisken.
  5. Fin hacka chilin och pressa limen. Skala och kärna ur avokadon och skär ner den i halvcentimeter stora bitar.
  6. Låt allt stå och dra i tio minuter och smaka sen av med salt och svartpeppar.
  7. Servera i små glas med sked till.