Per Morbergs skaldjursbuffé

Per Morbergs skaldjursbuffé
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs skaldjursbuffé

9 ingredienser

20 m

Skaldjursbuffé på Pers favoriter från havet och krispigt god Toast Melba.

Ingredienser

portioner

Skaldjursbuffé

  • 1 hummer, delad
  • 6 ostron
  • 200 g färska räkor
  • 6 havskräfta, delade
  • 50 g kaviar
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 dl crème fraîche

Toast Melba

  • 2-4 skivor surdegsbröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär tunna skivor av brödet, ju tunnare desto bättre. Lägg brödskivorna på bakplåt och ringla över lite olivolja.
  2. Grilla brödet på hög värme (från ovan) i ugnen tills det blir krispigt och gyllenbrunt, det tar ungefär 3-5 minuter.
  3. Ta ut och låt svalna.
  4. Lägg upp skaldjursbuffén snyggt på ett fat med is och servera med brödet.