Per Morbergs melondessert

Per Morbergs melondessert
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs melondessert

7 ingredienser

Portvinsmarinerad melonskål med hallon, jordgubbar och blåbär.

Se fler recept från

Den stora matresan

Ingredienser

portioner
  • 2 små nät- eller galiameloner
  • 1 dl rött portvin
  • 0,5 dl rörsocker
  • 2 dl hallon
  • 2 dl jordgubbar
  • 2 dl blåbär

Till servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

  1. Dela melonerna och gröp ur kärnorna.
  2. Nagga melonhalvornas insidor med en gaffel och fördela portvinet i dem. Strö över lite av sockret.
  3. Dela eventuellt jordgubbarna i bitar och blanda dem försiktigt med de andra bären och resten av sockret i en bunke.
  4. Fördela blandningen i melonskålarna.
  5. Toppa med en klick grädde och servera.