Blötlägg gärna mandlarna dagen innan i en bunke och lägg en tallrik över. Annars ta aningen varmare vatten och låt ligga tills du behöver dem.
Mördeg
Blanda alla ingredienserna tillsammans till en deg och kavla ut den mellan 2 bakplåtspapper till
ungefär 1-2 mm tjock. Ställ det hela i frysen.
Petit choux
Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Tillsätt sedan mjölet och arbeta smeten med en träslev i kastrullen i några minuter tills degen släpper från kanterna samt har en fin glans. Häll av i en kall bunke.
Arbeta in ett ägg i taget för hand eller med maskin med vinge.
Fyll i spritspåse med slät tyll i storlek 10. Spritsa ut små knappar stora som en 1-krona (den gamla varianten) med någon centimeters mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Stansa ut runda diskar stora som en 5-krona (den gamla varianten) av den frusna mördegen och lägg över knapparna. Frys i minst 30 minuter.
Baka av på 190 grader i mitten på ugnen i 22-24 minuter. Ta ut och låt svalna.
Diplomatkräm
Vispa upp grädden, tillsätt vaniljkrämen och vispa till fluffig och slät kräm. Fyll i en spritspåse med tyll.
Mandelmassa steg 2
Häll av vattnet och mixa mandeln tillsammans med sockret tills det går ihop i en matberedare.
Riv bittermandel på microplane/det finaste på rivjärnet och häll i, mixa till en slät, seg massa. Fyll på spritspåse utan tyll.
Montering
Skär försiktigt av lock från bollarna med en liten tandad kniv. Fyll mandelmassan i botten och sedan diplomatkrämen. Lägg på locket och pudra med florsocker.