Pinsa med burrata, sparris och rödlök

Zeta Pinsa med burrata, sparris och rödlök
Foto: Zeta

Pinsa med burrata, sparris och rödlök

10 ingredienser

15 min

Vårens godaste pinsa med krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd. Den här pinsan passar till lunch, enkel middag och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott och enkelt!

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 Zeta Pinsa
  • 0,5 Zeta Mozzarella
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 0,5 dl Zeta Grana Padano 16 mån, riven
  • 0,5 rödlök
  • 4 gröna sparrisar
  • 0,5 Zeta Burrata
  • 0,5 citron, zesten
  • 0,5 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt eller pizzasten som får värmas upp med ugnen.
  2. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg på hushållspapper. Lägg över ett lager hushållspapper och tryck till så att överflödig vätska sugs upp.
  3. Pensla kanterna på pinsan med olivolja. Lägg på mozzarella och riven Grana Padano.
  4. Skär rödlöken i tunna skivor, halvera sparrisen och fördela på pinsan.
  5. Grädda pinsan tills osten smält och brödet fått fin färg, ca 7 minuter.
  6. Häll av lagen från burratan och finfördela osten med två gafflar. Lägg den på pinsan och ringla över olivolja och riv över citronzest. Salta och peppra. Servera!
TIPS!
Pinsa - så lagar du årets snackis!
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - så lagar du årets snackis!

Här hittar du massor enkla och goda recept på pinsa!

Läs mer

12 magiska recept med burrata
Zeta Italiensk grilled cheese sandwich

12 magiska recept med burrata

Här beskriver vi skillnaden på mozzarella, burrata och scamorza samt tipsar om 12 magiskt goda rätter

Läs mer