Pinsa med citron, burrata och pistagenötter

Zeta Pinsa med citron, burrata och pistagenötter
Foto: Zeta

Pinsa med citron, burrata och pistagenötter

10 ingredienser

20 min

Sommarens godaste pinsa toppad med burrata, citronzest, färsk basilika och pistagenötter. Servera uppskuren till snittar, som förrätt eller enklare huvudrätt.

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 Zeta Pinsa
  • 2 Zeta Mozzarella
  • 0,5 dl Zeta Grana Padano grovriven
  • 1 Zeta Burrata
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • citronskal
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275-300 grader och lägg gärna in en pizzasten eller en upp och nervänd plåt i ugnen. När pinsan gräddas så blir botten krispigare och fluffigare.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och låt rinna av på hushållspapper. Lägg gärna en bit papper över bitarna och tryck till – då försvinner onödig vätska som kan göra pinsan för blöt.
  3. Lägg på mozzarella och riven parmesan på pinsan. Grädda i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält ordentligt och brödet fått fin färg.
  4. Ta ut pinsan och lägg på burrata, hackade pistagenötter, citronzest, basilikablad, salt och peppar. Ringla över olivolja. Ät och njut!
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med vispad mascarpone, rom och rödlök

Fler tips från Zeta!

Fler tips och goda recept från Zeta!

Läs mer