Pinsa med grönkål och burrata

Zeta Pinsa med grönkål och burrata
Foto: Zeta

Pinsa med grönkål och burrata

8 ingredienser

15 min

Pinsa är som en blandning mellan pizza och foccacia! Den passar perfekt som middag, eller uppskuren som snittar eller tilltugg innan middagen. Denna variant har en spröd och fluffig botten som du toppar med krämig mozzarella. Toppas med parmesanost som tillför sälta och grönkål som blir krispig i ugnen!

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner port
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
  • 1 Zeta Mozzarella
  • 2 blad grönkål
  • 1 förp Zeta Burrata
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
  3. Repa grönkålsbladen och lägg i en skål. Droppa några droppar olivolja över och blanda runt.
  4. Fördela mozzarella, 1/2 dl riven parmesan och grönkål över pinsan. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
  5. Grädda i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet samt grönkål fått fin färg. Strössla över riven parmesan och fördela bitar av burrata.
  6. Salta, peppra och ringla över olivolja.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Citronpasta med scamorza, chili och persilja

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer