Pizza bianco med pekannötter och salvia

Pizza bianco med pekannötter och salvia
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Pizza bianco med pekannötter och salvia

14 ingredienser

1 h 30 min

En galet god pizza med det bästa av ostens världar! Hinner du inte göra egen pizzadeg så köp antingen av närmsta pizzabagare eller färdig deg i affären.

Ingredienser

portioner2 - 4

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3,5 dl vetemjöl + lite extra till utbakning

Fyllning

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 250 g ricotta
  • 250 g mozzarellaost
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 dl pekannötter
  • 0,5 dl färska salviablad
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

Pizzadeg

  1. Lägg alla ingredienser till pizzadegen i bunke alternativt en bakmaskin och knåda ihop till en deg i cirka 10 minuter. Låt jäsa under en handduk i ca 1 timme tills dubbel storlek.

Utbakning

  1. Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivolja.
  2. Sätt ugnen på 230°C varmluftseffekt.
  3. Dela degen på hälften och kavla ut till två stora pizzor alternativt 4 stycken små.
  4. Klicka över ricottaosten, riv isär och lägg på mozzarellaosten och fyll på med parmesanost, pekannötter och salviablad. Ringla över vitlöksoljan, salta och peppra.
  5. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills de fått en gyllene färg och krispiga kanter.