Pizza med rom, grönkål och västkustmajosill

Pizza med rom, grönkål och västkustmajosill

12 ingredienser

25 min

Oemotståndligt god pizza med härlig smak av västerbottenost och sill med västkustmajo. Ett perfekt tilltugg att bjuda gästerna på!

Abba västkustmajo
Abba sill västkustmajo

Abba västkustmajo

En sill av högsta kvalitet med utvalda bitar sill och en majo inspirerad av vårt boshuslänska arv.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pizzadeg
  • 1 burk Abba Västkustmajosill
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 blad grönkål, sköljd och riven i bitar
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Abba Röd stenbitsrom
  • rödlök, finhackad
  • gräslök, finhackad
  • polkabeta, tunt skivade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ut pizzadegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Mixa creme fraiche med västerbottensost och smaka av med salt och peppar. Bre ut röran över pizzadegen.
  3. Massera in grönkålen i lite olivolja och salt. Strö över grönkålsbitarna över pizzan och grädda pizzan i ugnen i ca 20 minuter, eller tills pizzan är färdiggräddad.
  4. Toppa pizzan med Västkustmajosill, stenbitsrom, gräslök, rödlök och de vackra polkabetorna. Njut!
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Snittar med rostad potatis, matjessill och brynt smör

Abba tipsar!

Vill du ha fler goda recept med sill? Klicka här!

Läs mer