Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i saltat vatten i 8 minuter. Dela dem halvor när de har
svalnat något.
Använd en form med avtagbar botten. Smörj kanterna med lite olja och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret och låt det brynas lätt. Lägg ungefär 5 lager filodeg omlott i formen och pensla med det
brynt smöret mellan varje lager. Låt degen hänga över kanten!
Skiva löken och stek den mjuk i rapsoljan. Vispa ihop äggen med mjölken och lite salt. Hacka dillen
och riv osten grovt.
Blanda potatisen, löken och hälften av osten i en bunke och lägg sedan allt i formen. Strö över dillen
och häll på äggstanningen. Strö över den sista osten och grädda i mitten av ugnen i 40 minuter.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Dela gurkan, kärna ur den och skiva i halvmånar. Hacka romansalladen grovt. Blanda gurkan med salladen och droppa på dressingen precis innan servering. Ät salladen med pajen och njut!