Potatisbakelse

Potatisbakelse
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Potatisbakelse

8 ingredienser

30 min

Det perfekta tillbehöret - tjusiga och lättgjorda potatisbakelser på frasig smördeg fyllda med kokt riven potatis, lagrad ost och färskost. Bakelserna går fint att förbereda helt för att sen grädda i ugnen precis före servering.

Ingredienser

portioner

Potatisbakelse

  • 0,5 förp smördeg (kyld på rulle)
  • 8 kokt potatis (normalstora)
  • 0,5 dl färskost
  • 1 ägg
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv den kokta potatisen ned i en bunke.
  3. Tillsätt färskost, ägg, riven ost och finhackad dill. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Skär 4 cm breda remsor av smördegen. Forma till 4 kransar/ringar och fyll upp med potatisen. Toppa med lite riven ost.
  5. Baka av i ugnen ca 10-15 minuter precis innan servering