Koka upp ättika, råsocker och vatten. Ställ åt sidan.
Skär ner rabarbern i små bitar och strimla rödlöken. Lägg rabarbern och rödlöken i burken tillsammans med svartvinbärsbladen. Slå över lagen och låt dra över natten.
Dag 2
Skär gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka ner gurkan i 1 cm halvmånar och salta en tsk salt. Rör runt tills det vätskar sig och låt dra i ca 1 timme.
Blanda 2 msk ättika, 1 dl vatten och 2 msk socker och rör ut, slå över gurkan och blanda i en kruka hackad persilja. Låt dra i ytterligare 1 timme.
Låt potatisen sjuda mjuk och blanchera sockerärtorna lite snabbt i kokande vatten. Låt svalna.
Dela potatisen på mitten och lägg den i en skål tillsammans med sockerärtorna.
Fiska upp rabarber, svarta vinbär och lök från burken. Skär rabarbern i lagom stora bitar, tänk på att de är ganska syrliga så inte för stora bitar. Skär svartvinbärsbladen tunt, tunt i strimlor. Lägg över rabarbern och vinbärsbladen i salladen men använd bara ca 3 msk rödlök. Det som blir över kan ligga kvar i burken.
Fiska upp gurkan sin burk och lägg i salladen.
Blanda samman alla ingredienser till vinägretten i en skål. Slå vinägretten över salladen och rör runt. Salta och peppra igen om så önskas.
Strössla över ätbara blomsterblad om du önskar. Klar!