Potatissallad med tomater, spenat och dill

Potatissallad med tomater, spenat och dill
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Potatissallad med tomater, spenat och dill

14 ingredienser

Underbart god färskpotatissallad med tomater, spenat, dill och citron- och honungsdressing. Salladen kan lätt varieras efter vad som finns att tillgå i grönsakslandet.

Ingredienser

portioner
  • 5 kg delikatesspotatis
  • 4 rödlökar med blast
  • 3 färska vitlökar, med blast (eller 1 knippe ramslök)
  • 2-3 l körsbärstomater
  • 0,5 l dill, hackad
  • 5 l små spenatblad
  • peppar
  • basilika

dressing

  • 5 dl olivolja
  • 2,5 dl äppelcidervinäger
  • 10 msk honung
  • 4 citroner, rivet skal av (eller trädgårdssyra)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva löken och vitlöken (eller ramslöken) med blasten och dela tomaterna. Lägg undan några tomater till servering.
  4. Blanda potatis, lök, vitlök, tomater, dill och spenat med dressingen i en stor skål precis före servering. Toppa med cocktailtomater och basilika.