Potatistallrik med svamp och feta

POPULÄRT
koket.se
Potatistallrik med svamp och feta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Potatistallrik med svamp och feta

10 ingredienser

En vardagsräddare med potatis, svamp och fetaost - en såväl prisvärd som enkel rätt att laga. Perfekt att göra när du har fått överbliven kokt potatis.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kokt potatis, gärna från gårdagen
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 8 salladslökar
  • 400 g skogschampinjoner
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk chiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värmen med grillfunktion.
  2. Skala och skär potatis i grova bitar. Lägg i en form och blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen tills gyllene, ca 10-25 minuter beroende på ugn.
  3. Skala och riv vitlöken fint direkt ner i en skål och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  4. Skär det vita och ljusgröna på salladslöken i 1-2 cm stora bitar. Strimla den gröna delen fint och lägg åt sidan till garnering.
  5. Bryt svampen i bitar.
  6. Stek svampen i olivolja i en stekpanna tills den fått lite färg. Tillsätt salladslök och stek 2 minuter till, smaka av med salt.
  7. Fördela yoghurt i botten på djupa tallrikar.
  8. Toppa med potatis, svamp och fetaost bruten i bitar.
  9. Droppa på lite extra olivolja och strö över chiliflakes samt det gröna på salladslöken!

Tips! Variera gärna grönsaker och ost, byt t ex svamp mot auberigne och fetaost mot en hårdost som parmesan.