Sätt ugnen på 200 grader. Rensa pumpan och spara skalet.
Dela pumpaköttet (från båda pumporna) i mindre bitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper, häll över 2 msk rapsolja, salt och blanda runt. Baka i ugnen i ungefär 20 minuter.
Hacka under tiden rotselleri, lök och vitlök smått. Stek grönsakerna i 3 msk rapsolja till löken är gyllene.
Ta ut pumpan och tillsätt till kastrullen.
Höj värmen och tillsätt vinet, låt det koka ordentligt så att alkoholen försvinner. Tillsätt sedan grönsaksbuljongen och koka utan lock i 10 minuter.
Tillsätt grädden och mixa slätt med en stavmixer. Smaka av med soja, salt och peppar.
Dekorera soppa med oliver som ögon, gräslök som hår, creame fraîche som näsa och sriracha som mun till en läskig gubbe eller servera soppan i pumpan!