Pumpavåfflor

Pumpavåfflor
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Pumpavåfflor

9 ingredienser

Frasiga och goda i läcker orange färg. Bjud med grädde och din favoritsylt!

Ingredienser

Pumpapuré

  • 1 pumpa
  • smör

Våffelsmet

  • 4 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • ca 2 dl pumpapuré

Till servering

  • sylt
  • grädde

Gör så här

Pumpapuré

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i 1-2 cm stora tärningar. Lägg dem i en smord ugnsform. Rosta i ugnen tills de känns mjuka, ca 25 minuter.
  3. Låt svalna en stund och mosa sen pumpan med sked mot kanten av en finmaskig sil/trådsil.

Våffelsmet

  1. Värm mjölken till fingervarmt i en liten kastrull, dra av från värmen och smula ner jästen.
  2. Vispa tills jästen har löst sig.
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke, häll över mjölken och vispa till en slät smet utan klumpar.
  4. Låt jäsa 20 minuter i rumstemperatur
  5. Tillsätt pumpapurén och rör om.
  6. Smält smöret i en kastrull och häll i det sist av allt.
  7. Grädda våfflor av smeten och servera dem med sylt och grädde.