Quesadillas med färskpotatis och grön salsa

koket.se
Quesadillas med färskpotatis och grön salsa1
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Quesadillas med färskpotatis och grön salsa

19 ingredienser

30 min

Ett middagstips där somriga grönsaker som färskpotatis, knipplök och späda morötter samsas i tortillabröd tillsammans med ost. De fyllda varma bröden serveras med en pigg och lite het salsa att dippa i.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 12 små tortillabröd
  • 1 zucchini
  • 4 knipplökar
  • 4 knippmorötter
  • 5 dl riven ost
  • ca 15 färskpotatisar, kokta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 140 g färsk spenat
  • 3 msk rapsolja
  • salt

Grön salsa

  • 1 tomat, gärna grön
  • 1 avokado
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1-2 jalapeños
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök, liten
  • salt

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 knipplök

Gör så här

  1. Mixa allt till salsan i en kanna. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  2. Strimla morot och zucchini smått. Blanda i en skål och ställ åt sidan.
  3. Strimla två färska lökar med blast och allt och lägg i zucchiniskålen.
  4. Tärna potatis grovt. Hacka två färska lökar och stek dem med potatisen i rapsolja på hög värme i någon minut. Tillsätt chiliflakes och babyspenat.
  5. Finhacka resterande färsk lök. Grovhacka koriandern till servering.
  6. Fördela fyllningarna mellan bröden och lägg på rikligt med ost.
  7. Stek quesadillan på båda sidor tills gyllene i en non stick-panna..
  8. Servera med salsa, lök och koriander.