Råbiff på oxinnanlår

Råbiff på oxinnanlår
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Råbiff på oxinnanlår

21 ingredienser

30 min

Daniel Müllern och hans son Malte bjuder på en festlig råbiff på oxinnanlår med shiitakesvamp, parmesanost och hösttryffel. Det hela blir en perfekt kombination som är svår att motstå!

Ingredienser

portioner

Inkokt shiitakesvamp

  • 200 g shiitakesvamp, i bitar
  • 1 msk matolja
  • 0,75 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • backtimjan
  • 1 klyfta vitlök, krossad

Tryffelmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs (tjock)
  • 0,5 msk tryffelolja
  • 3 g tryffel, finhackad
  • 0,5 msk japansk soja (ljus)
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Råbiff

  • 600 g innanlår, putsat och grovt malen
  • 100 g spanska mandlar, friterade, salta och hackade
  • 2 bananschalottenlökar, finhackad

Servering

  • 20 g parmesanost (eller annan god hårdost)
  • 60 g champinjoner, skivade (vita och hårda)
  • 30 g vattenkrasse
  • 6 g färsk tryffel

Gör så här

Inkokt shiitakesvamp

  1. Stek svampen hastigt i matoljan.
  2. Slå på soja, socker, ättika, timjan och vitlök. Koka in ca 10 minuter. Ställ in i kylen. Hacka svampen grovt innan servering.

Tryffelmajonnäs

  1. Blanda alla ingredienserna till majonnäsen.
  2. Smaka upp med salt och nymald svartpeppar.

Råbiff

  1. Vänd upp köttet med tryffelmajonnäsen, mandel, lök och den picklade svampen.

Servering

  1. Fördela råbiffen på 6 tallrikar.
  2. Toppa med riven parmesanost, skivade champinjoner, vattenkrasse och riv över lite tryffel.