Ramensoppa med shiitakesvamp och miso

koket.se
Ramensoppa med shiitakesvamp och miso
Foto: TV4
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Ramensoppa med shiitakesvamp och miso

12 ingredienser

30 m

Vegansk och smakrik japansk nudelsoppa! Servera buljongensoppan med shiitakesvamp, shiratake nudlar och rostade algchips. Lätt och supergott!

Se Renée Voltaire laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 msk kokosolja, till stekning
  • 6 shiitakesvampar, skivade
  • 2 salladslökar, skivade
  • 50 g ingefära, skalad och hackad
  • 5 dl vatten
  • 1-2 msk vegansk buljong
  • 1-2 msk misopulver
  • 0,25 röd chilifrukt, skivad
  • 1 broccoli
  • 2 pak choi
  • 200 g shiratakinudlar

Topping

  • norichips

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med kokosolja och stek svampen mjuk på medelvärme i ca 1 minut.
  2. Lägg ner salladslök, ingefära och slå på vattnet. Tillsätt buljong och misopulver och låt puttra några minuter. Tillsätt chilin och låt soppan koka på medelvärme i ca 1,5 min.
  3. Dela broccolin i små buketter och lägg ner i kastrullen. Dela pak choi i mitten och lägg ner i kastrullen. Låt putta ett par minuter.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på paket och lägg upp dem direkt i serveringsskålarna. Häll på soppan och toppa med rostade alger.