0,5 dl teffmjöl eller annat glutenfritt mjöl (ris, maj eller bovetemjöl går bra)
1 msk chiafrön, malda
1 tsk lantbuljong
ett par drag med svartpepparkvarnen
1 dl sesamfrön, till panering
Gör så här
Skölj bovetet i hett vatten för att ta bort det röda färgämnet fagopyrin. Koka bovetet i vatten tills det blir mjukt (ca 10-15 minuter) och sila bort överflödigt vatten.
Skiva löken och svampen och stek den gyllenbrun i lite kokosolja tillsammans med lite tamari. Mixa bovetet i en matberedare tillsammans med den stekta löken och svampen till en grov smet, lägg över smeten i en bunke.
Mixa fänkål och grönkål grovt och vänd ner i smeten, tillsammans med valnötter. Blanda i mjöl, chiafrön och krydda med lantbuljong och peppar.
Provstek en liten biff innan panering, om biffen är för torr, ha i lite vätska ett par msk vatten eller lite olivolja, för lös ha i lite extra mjöl.
Panera biffarna i sesamfrön och stek dina biffar på medelhög värme.