Rökig hummus med mörka kikärtor

Rökig hummus med mörka kikärtor
Foto: Zeta

Rökig hummus med mörka kikärtor

12 ingredienser

20 m

Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

Zeta Kikärtor Mörka Ekologiska
Zeta Kikärtor Mörka Ekologiska

Zeta Kikärtor Mörka Ekologiska

Kikärtor med mörkare färg och med fast konsistens samt god fyllig, nötig smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Zeta Ekologiska Kikärtor (mörka)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 röd paprika, hackad (liten)
  • 1 gul paprika, hackad (liten)
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad

Servering

  • Zeta Crostini Naturella
  • Zeta Bruschetta Naturell

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna väl. Lägg kikärtor och vitlök i en mixer och mixa tills de är finfördelade.
  2. Addera vatten och mixa till önskad konsistens. Ibland kan det behövas mer vatten för att få slätare och krämigare hummus.
  3. Häll upp i en skål och blanda ner rökt paprikapulver och olivolja. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer rökt paprikapulver.
  4. Lägg upp i skål eller på fat och garnera med finhackad paprika och persilja.
  5. Servera med crostini eller bruschetta.