1 kg räkor med skal, helst färska men förkokta funkar också
en Abu-rök
alspån
T-röd
Aioli
1 äggula
1 msk dijonsenap
1,5 dl kallpressad rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 klyfta vitlök
salt
svartpeppar
Gör så här
Fyll abu-rökens bränslekopp ¾ med T-röd. Lägg alspånen i botten på röken. Lägg på dropplåten med galler och fördela de hela räkorna jämnt på gallret. Stäng rökens lock helt och placera lådan på sin ställning. Tänd bränslet och skjut försiktigt in den brinnande koppen under röken.
Rök i cirka 10-12 minuter, tills bränslet tar slut. Låt svalna i 2 minuter innan servering.
Skala och pressa vitlöksklyftan i en bunke. Tillsätt äggulan, dijonsenap, vinäger, salt och peppar och vispa ihop väl. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispande tills majonnäsen/aiolin satt sig till fin konsistens.