Romsnegle med glasyr

Romsnegle med glasyr
Foto: TV4
My Sundberg
My Sundberg

Romsnegle med glasyr

17 ingredienser

ca 1 h 30 m + 1 dygn

Glaserade vetebullar fyllda med romrussin.

Tips! I det här receptet används en tredjedel av grunddegen. Använd gärna resten av degen till Rostad mandel- och vaniljgömma och Citron- och fikonknutar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bullar

Vetedeg

  • 500 g mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk kardemumma
  • 85 g strösocker
  • 800 g vetemjöl special
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör

Romrussinfyllning

  • 100 g russin
  • 60 g rörsocker
  • 40 g ströbröd
  • 75 g smör
  • 2 tsk malen kanel
  • 4 cl rom
  • 0,5 krm salt

Romglasyr

  • 100 g florsocker
  • citron
  • 40 g rom

Gör så här

Vetedeg

  1. Ljumma mjölk till strax under 37 grader, lös upp jästen i lite av mjölken och häll sedan på resten. Blanda i nystött kardemumma, strösocker, vetemjöl special och salt.
  2. Knåda degen i maskin tills den börjar bli smidig. Tillsätt sedan mjukt smör i bitar och knåda degen smidig.
  3. Låt jäsa med bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.

Romrussinfyllning

  1. Blanda russin med rom och låt stå över natten.
  2. I en matberedare, mixa romrussinen från dagen innan tillsammans med rörsocker och ströbröd tills det blir en bredbar smet. Blanda smeten med smör, salt och kanel.

Romsnegler

  1. Ta en tredjedel av vetedegen och kavla ut till en rektangel.
  2. Bred på fyllningen och rulla sedan degen från kortsidan så du får en tjock rulle. Skär sedan degen i 12 stycken 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 8 minuter.

Romglasyr

  1. När bullarna svalnat. Blanda florsocker med några droppar citron och lös sedan upp sockret med rom tills glasyren fått en tjock, men rinnande, konsistens.