Antipastotallrik

Antipastotallrik
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Antipastotallrik

16 ingredienser

20 min

Prova att äta som de gör i Italien.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 skivor bresaola
  • 4 skivor coppa
  • 4 skivor salami
  • 1 mozzarellaost
  • 2 kvisttomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 melon
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 8 champinjoner
  • 2 skivor lantbröd
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 bit parmesanost
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa grönsakerna och dela dem i bitar, grilla dem sedan i grillpanna.
  2. Gnid in brödet med olja och pressad vitlök och grilla det också i skivor.
  3. Sätt in de grillade grönsakerna i ugnen med lite olja och vitlök cirka 10 minuter på 175 grader.
  4. Fördela bresaola, coppa och salami på 4 tallrikar. Hyvla över lite parmesan och ringla över olivola.
  5. Kärna ur melonen och skär ut båtar av den. Toppa eller linda parmaskinka runt om och lägg på tallrikarna.
  6. Dela mozzarellan och tomaterna i fyra klyftor. Fördela på tallrikarna och toppa med basilika, olivolja och svartpeppar. Placera ut de grillade grönsakerna och toppa med rucola.