Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter beroende på hur stora bitar du har. Häll av vattnet
och låt potatisen svalna.
Skala och skiva rödlöken så tunt det går. Lägg löken i en stor bunke och tillsätt vinäger, salt och svartpeppar. Rör ordentligt så att allt blandas.
Skala äpplet och skär det i lika stora bitar som potatisen, och lägg ner dem i bunken.
Blanda ner yoghurten och vänd sist ner potatisen.
Låt stå i 5 minuter och smaka sedan av med eventuellt mer salt eller peppar.
Ugnsstekt fläskfilé
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda barbecuesås, grillolja och honung i en skål.
Knåda in saltet och pepparn i köttet, och pensla det sedan runt om med marinaden.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Bryn köttet runt om tills det får en fin yta.
Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och stoppa in en stektermometer i köttets tjockaste del. Stek i mitten av ugnen tills köttets innertemperatur är 70 grader.
Ta ut fläskfilén ur ugnen och låt den vila en stund. Skär upp den i 3 centimeter tjocka bitar.
Servera med potatissalladen och gärna körsbärstomater.