Sälenskagen med rom

Sälenskagen med rom

Sälenskagen med rom

20 ingredienser

30 min

Fram tills nu har det här varit ett hemligt recept, men vi fick dem att släppa det!

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 100 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vichyvatten
  • 1 krm honung

Skagen

  • 500 g skalade räkor (spara till garnering)
  • 1 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 100 g färskost
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 msk tångrom
  • 2 msk löjrom
  • 1 kruka dill
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 msk rödlök, finhackad

Gör så här

Våfflor

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl och jäst.
  3. Tillsätt först ägg samt mjölk och sedan smör, salt, vatten och honung.
  4. Vispa till en jämn smet.
  5. Smöra våffeljärnet, häll i smeten och ta ut våfflorna när de är frasiga.

Skagen

  1. Blanda majonnäs, crème fraîche, färskost och dijonsenap till en stadig smet.
  2. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  3. Garnera rikligt med de skalade räkorna.

Servering

  1. Servera med rom och dekorera med dill, en citronskiva och servera rödlöken vid sidan om.