Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing

Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing

13 ingredienser

30 m

Såhär gör du en riktigt lyxig potatissallad med blandande bönor och hemgjord tryffelmajonnäs. Perfekt att servera till grillkvällen! 

Tips! Servera gärna med Tinas långstekta lamm med örter och zucchinisallad!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 l blandade bönor (haricots verts, vaxbönor, brytbönor, borlottibönor, bondbönor, sockerärtor)
  • 1 kg färskpotatis, nykokt
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 knippe dill

Tryffeldressing

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ca 4 dl neutral olja
  • citron, saften
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk svart tryffelolja
  • sommartryffel, till garnering och smaksättning

Gör så här

  1. Blanchera bönorna i saltat vatten, kyl ner dem direkt därefter i isvatten. Låt dem rinna av i ett durkslag, Dela den nykokta potatisen och håll varm i kastrull.
  2. Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt majonnäsen med salt, lite citronsaft, svartpeppar, tryffelolja och eventuellt lite riven tryffel.
  3. Blanda den kokta potatisen, bönorna och löken med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Toppa salladen med plockad dill riven färsk tryffel.