Sallad på jordgubbar med rädisor, ricotta och olivolja

Sallad på jordgubbar med rädisor, ricotta och olivolja
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Sallad på jordgubbar med rädisor, ricotta och olivolja

8 ingredienser

10 m

En lite annorlunda sallad men med en fantastisk kombination av smaker! Peppriga rädisor, söta jordgubbar, en smarrig Italiensk ricotta, olivolja och några droppar tabasco.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 l jordgubbar
  • 1 knippe basilika
  • 1 knippe rädisa
  • 250 g ricotta
  • tabasco
  • 2 msk olivolja
  • havssalt
  • 0,5 citron, saften

Gör så här

  1. Skölj jordgubbarna och halvera de allra största.
  2. Lägg ut de på ett stort fat. Plocka över basilika.
  3. Skär rädisorna så tunt du kan, fördela även de på fatet.
  4. Klicka över ricotta i små högar. Droppa över tabascon och ringla över olivoljan.
  5. Strö över lite havssalt och pressa över citron. Klart!